آشنایی با انواع مکان های حریق

آشنایی با انواع مکان های حریق:

۱- مکان های کم خطر:
مقدار مواد قابل احتراق محدود است.
گسترش حریق زیاد نیست.
بار حریق یا بار آتشگیری کم است.
تراکم مواد سوختنی در این دسته، ۵۰کیلوگرم در مترمربع در سطح محدوده مورد نظر است.
حریق به خوبی در این مکان ها قابل کننترل ست.
ساختمان های اداری
مسکونی
بیمارستان ها
مساجد
اماکن مذهبی
مهمانسرا ها
هتل ها
مدارس در این گروه قرار دارد.

۲-مکان هایی با خطر متوسط گروه۱
در این مکان ذخیره ماده سوختنی قابل توجه ست اما حریق آنها قابل کنترل است. تراکم ماده سوختنی بطور متوسط در این اماکن بین ۵۰تا۱۰۰کیلوگرم در مترمربع در سطح یا محدوده مورد نظر قرار دارد یا انبارهایی با ارتفاع کمتر از۲/۵متر در این گروه قرار دارد.
مثال::انبارهای کارگاه های تولیدی کوچک،انبار پوشاک،اغلب صنایع غیرحساس،پارکینگ ها،رستوران ها

۳-مکان هایی با خطر متوسط گروه۲
مکان هایی با قابلیت اشتعال و نرخ حرارت آزاد شده متوسط در این گروه قرار دارد.
تراکم مواد سوختنی ۱۰۰تا۱۵۰کیلوگرم در مترمربع سطح یا محدوده مورد نظر یا انبارهایی با ارتفاع چیدمان کمتر از۴متر است.
مثل انبارهای صنعتی،تجاری،کارگاه های تولیدی و صنعتی،انبار مواد پلاستیکی

۴-مکان های پرخطر گروه یک
قابلیت اشتعال ونرخ حرارت آزاد شده و سرعت گسترش بالا حتی اگر تراکم مواد سوختنی کم باشد مثل ساختمان های حساس اداری،آموزشی،ساختمان های حساس مخابراتی،ساختمان های حساس امنیتی،کارگاه های کوچک مواد شیمیایی و آزمایشگاه ها

۵- مکان های پرخطر گروه۲
قابلیت اشتعال و نرخ حرارت آزاد شده و سرعت گسترش بالاست.
یا اینکه تراکم مواد سوختنی بالاتر از ۱۰۰کیلوگرم می باشد.
مانند پالایشگاه ها،کارگاه های مواد شیمیایی و محصولات نفتی،اتاق رنگ،کارگاه های تولیدات مواد انفجاری،……

نکته :☆☆☆
در این اماکن شماره ۵ممکن است قابلیت و سرعت اشتعال مواد متوسط باشد اما مقدار ذخیره مواد قابل اشتعال زیاد است و در صورت بروز حریق آتش سوزی شدیدی رخ میدهد.
مثل انبارهای چوب،کارخانه تولیدی رنگ و پلاستیک و …..

نوشته شده در دی ۱۰, ۱۳۹۸ توسط مدیر وب سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*